Među inim, privremeno je zatvorena i tvornica Foxconna, tvrtke koja surađuje s Appleom, Samsungom i brojnim drugim velikim tehnološkim kompanijama.

Od početka izbijanja pandemije novog koronavirusa u potpunosti su poremećeni globalni lanci opskrbe i to su razdoblje obilježile nestašice i kašnjenja proizvoda i komponenata. Iako se činilo kako je svijet na putu oporavka te da će se, barem kada su u pitanju čipovi nužni za elektronske uređaje i automobile, tržište ustabiliti, pojavili su se novi problemi.

S obzirom na to da se pokazalo da je SARS-CoV-2 ne može u potpunosti uništiti te da se vraća u valovima, dio stručnjaka smatra kako je jedino rješenje naučiti živjeti s virusom, bez nametanja ograničenja, zaključavanja i slično. S takvim se pristupom ne slažu Kinezi te za njih širenje ovog virusa znači i nove restrikcije i novi oblik lockdowna.

Nakon što su se slučajevi korone pojavili u “kineskoj Silicijskoj dolini” Shenzhenu, vlasti su počele s masovnim testiranjima stanovništva, ukinut je javni prijevoz te se ljudima savjetuje rad od kuće. Tako nešto nemoguće je u tvornicama u kojima se na malom prostoru nalazi veliki broj ljudi pa je dio takvih tvornica privremeno stao s radom.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay