Prodaja hrvatskih prehrambenih proizvoda na zahtjevnim zapadnoeuropskim tržištima u prva tri kvartala ove godine, unatoč pandemiji, povećana je za oko 40 posto u odnosu na prošlu godinu – priopćili su iz Adriatic group sa sjedištem u Beču, koja je najveći distributer prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine na tržišta zapadnoeuropskih zemalja.

Nakon što je sredinom ove godine preuzela tvrtku Adriatic taste plus, koja ima uhodanu distributivnu mrežu u Irskoj, Adriatic je proširio svoju distributivnu mrežu i na brzorastuće irsko tržište, odnosno zemlju u kojoj, prema procjenama, živi više od 30 tisuća Hrvata. Zahvaljujući tom poslovnom potezu doći će do većeg plasmana hrvatskih proizvoda, ne samo na ovo, nego i na druga zapadna tržišta, smatraju u Adriaticu.

„U prva tri kvartala ove godine Adriatic group bilježi rast od 40 posto, pri čemu samo u Njemačkoj imamo nevjerojatnih 55 posto rasta prodaje. Zahvaljujući investiranju u internu organizaciju i tržišta, sve članice grupacije krajem ovog mjeseca očekuju ostvarenje godišnjih planova prodaje svih brandova. Narednih godina, pored rasta na tržištima na kojima smo prisutni planiramo osvajanje tržišta Francuske i Italije, koje još nisu masovnije upoznale naše proizvode i ponudu, putem vlastitih distributerskih firmi.“ – rekao je Amir Bekić, CEO zadužen za strateški korporativni razvoj Adriatic grupe.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay