Uz rast prodaje, industrija se nada značajnom regulatornom ublažavanju jer demokratski kandidat najavljuje dekriminalizaciju.

Američke kompanije koje se bave rekreativnom i medicinskom marihuanom pripremaju se za val prikupljanja kapitala na burzi nadajući se blagonaklonijem stavu vlade ako u Bijelu kuću useli Joe Biden.

Kako piše Reuters, još prije godinu dana Damian Lopez, izvršni direktor kompanije Flora Growth morao je razriješiti niz regulatornih i financijskih prepreka kako bi preuzeo kolumbijskog proizvođača kanabisa.

No, ove godine, uslijed skoka potražnje tijekom pandemije koronavirusa za Florinom zdravom hranom i kozmetikom proizvedenom iz marihuane, ali i mogućnosti ublažavanja regulative o korištenju kanabisa ako predsjednik postane demokratski kandidat, Lopez je pred rundom dokapitalizacije od 30 milijuna dolara.

K tome, Flora Growth početkom iduće godine namjerava uvrstiti i dionice na burzu.

Golem katalizator

„Mislim da će izbori biti golem katalizator“, kaže Lopez. No, on je samo jedan u nizu čelnika kompanija koje se bave marihuanom, a koji ovih dana pripremaju izlazak na američka dionička tržišta.

Primjerice, prije dva tjedna kompanija Gage Cannabis najavila je da će se iduće godine uvrstiti na burzu, a to u prvom polugodištu namjerava učiniti i proizvođač sintetičkog kanabinoida BioMedican. Još jedna tvrtka iz tog sektora, Vertical Wellness, otkrila je Reutersu kako razmatra izlazak na burzu u 2021. godini.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay