Američki proizvođač zrakoplova Boeing objavio je izmjene kontrolnih sustava povezanih s dvije nesreće zrakoplova tipa 737 MAX u kojima je stradalo više od 300 ljudi, a sigurnost zrakoplovstva bila je i tema u američkom Senatu gdje se kritiziralo uključivanje proizvođača u postupak izdavanja dozvola za vlastite zrakoplove.

Kompanija će u sve takve zrakoplove instalirati dodatni sustav upozorenja, koji pilote upozorava na neujednačene vrijednosti senzora. Dosad je takav sustav imao status izborne sigurnosne opreme i Boeing je njegovo instaliranje dodatno naplaćivao.

Izvijestili su također da su ažurirali softver povezan s nesrećama. Svrha je sustava za pojačavanje manevarskih karakteristika (MCAS) spriječiti zastoj zrakoplova u letu. MCAS reagira kada senzori u nosu zrakoplova pokazuju da se uspinje pod prevelikim kutom, što može prouzročiti zastoj.

Pod povećalom se jučer našla i Savezna uprava za zrakoplovstvo. Njezin čelnik Daniel Elwell objašnjavao je na sjednici senatskog odbora za sigurnost zrakoplovstva praksu uključivanja predstavnika proizvođača u postupak inspekcije, testiranja i izdavanja dozvola za vlastite zrakoplove.

– To je kao da vuku povjerite na čuvanje stado ovaca, zaključio je senator Richard Blumenthal.

Cijeli članak možete pročitati na: vijesti.hrt.hr

Image by Albert Jaime Casanova from Pixabay