Trenutačna pravila EU-a nalažu da novi osobni automobili ne smiju stvarati više od 600 milijardi čestica emisije po kilometru, ali za primjer uzeti Nissan Qashqai i Opel Astra daleko prekoračuju ta ograničenja, čak i do 1000 puta kad isprazne svoje filtere za dizel čestice (DPF).

Filtar DPF (Diesel Particulate Filter) je zakonski uvjetovan za ugradnju u sva dizel auta, a funkcija mu je zadržavanje čestica čađe koje bi se inače ispustile iz motora. Pritom se mora regenerirati, pa je ovaj sklop dizajniran tako da se njegovo čišćenje obavlja automatski. To ima za posljedicu gusti tamno dim iz auspuha kad uređaji “iskašljavaju” emisije koje su sakupili tijekom prethodnih vožnji.

No ipak, prema trenutnim europskim zakonima, ako se čišćenje filtera dogodi tijekom službenog ispitivanja, rezultati se ne računaju, što znači da se zanemaruje 60 do 99 posto reguliranih emisija čestica iz testiranih vozila, navodi T&E u svom izvješću.

U tom slučaju čišćenja, testirana Asta i Qashqai ispuštaju od 32 do 115 posto više štetnih čestica iz DPF filtra nego što dopuštaju trenutno važeći zakoni EU za Euro 6 motore.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay