Crno tržište agencijskih i drugih usluga za turiste u Hrvatskoj raste unatoč naporima da se iskorijeni, a svakim se transferom, izletom ili drugom uslugom pruženom “na crno” smanjuje promet turističkim agencijama i država od toga ne dobije ništa, upozorava predsjednik udruge UHPA Tomislav Fain.

Iz agencijskih krugova se čuje kako je zadnjih par godina sve primjetnije da pojedini taksisti, privatni iznajmljivači smještaja i plovila, turistički vodiči ili pojedinci kombijima ili drugim vozilima organiziraju transfere, razglede, izlete i druge jednodnevne, pa i višednevne turističke obilaske za goste iz hotela i druge koji dolaze individualno preko platformi poput Booking.coma, Airbnba i sličnih. No, pitanje je jesu li registrirani za takve usluge.

Stoga ga ne čudi da su agencije ogorčene, pa i ljute i na udrugu i na državu, jer ih nije zaštitila, a i on se, kao i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba nada da će se ponovnim uspostavljanjem Državnog inspektorata pojačati i aktivnosti turističke inspekcije i u tom području.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay