Privatni iznajmljivači s područja otoka Visa i Brela, prema saznanjima direktora tamošnjih turističkih zajednica, nedavno su na kućne adrese dobili uplatnice s iznosom od 295 kuna i pozivom za upis u tzv. elektronički registar privatnog smještaja, zbog čega je upozorenjem o prijevari reagirala Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, skrenuvši vlasnicima privatnog smještaja za turiste pozornost da ne nasjedaju na poštu adresiranu iz tvrtke “Privatni smještaj” j.d.o.o., registrirane na zagrebačkoj adresi Međimurska ulica 19, i ne uplaćuju joj nikakav novac.

“Upozoreni smo od strane pojedinih kolega s terena da privatni iznajmljivači dobivaju dopise i uplatnice od strane određene tvrtke pod nazivom ‘Privatni smještaj’ j.d.o.o. iz Zagreba s pozivom na uplatu i samim time prijavu u elektronički registar privatnog smještaja.

Kako vam je poznato, ne postoji nikakav službeni elektronički registar privatnog smještaja pa je ovdje riječ o čistoj prijevari”, stoji u upozorenju Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u kojoj su potvrdili naša saznanja kako iza spomenute tvrtke stoji njezin vlasnik Ferijan Perković.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay