DETROIT, 12. srpnja 2017. (Hina/Reuters) – Kineski proizvođači automobila mogli bi do 2020. godine proizvoditi 49 od 103 nova modela električnih automobila na globalnoj razini zahvaljujući nastojanjima Pekinga da ubrza prijelaz s fosilnih goriva na baterije, pokazuje prognoza objavljena u srijedu.

U američkoj konzultantskoj tvrtki AlixPartners ističu i da bi kineski kapaciteti za proizvodnju litij-ionskih baterija do 2021. trebali dosegnuti gotovo dvije trećine globalnih kapaciteta, te da Peking već sada podupire prodaju domaćih modela električnih vozila na najvećem automobilskom tržištu na svijetu.

Kineski proizvođači već drže 96 posto udjela u domaćem tržištu električnih automobila, stoji u analizi AlixPartnersa. Prošle je godine na kineskom tržištu prodano oko 350 tisuća električnih vozila, što je i dalje manje od dva posto ukupno prodaje.

Do 2025. godine troškovi proizvodnje baterija za električna vozila trebali bi se približiti ili čak izjednačiti s onima za proizvodnju goriva za motore s unutarnjim izgaranjem, procjenjuju u AlixPartnersu, a niži troškovi baterija mogli bi po njima potaknuti interes kupaca za električne automobile.

Ključnu ulogu u nastojanjima proizvođača da pridobiju neodlučne kupce odigrat će pak drugi faktori, poput značajno kraćeg vremena punjenja baterija, ustvrdio je u razgovoru s novinarima na skupu u Detroitu globalni potpredsjednik AlixPartnersa John Hoffecker.

Iz AlixPartnersa pritom upozoravaju da će mnogi od nekih pedesetak kandidata za razvoj autonomnih automobila u konačnici ispasti iz utrke. “Nemoguće je očekivati da ćemo imati 50 uspješnih proizvođača autonomnih vozila”, kazao je Hoffecker.

U konzultantskoj kući ističu i da će se u SAD-u proizvođači automobila morati boriti za financiranje ulaganja u nove tehnologije s bogatim igračima u tehnološkoj industriji, poput Applea i Alphabeta, i to u trenutku kada je prodaja automobila i manjih kamioneta na najnižoj točki ciklusa.

Predviđaju da će prodaja automobila i lakih kamiona u SAD-u u 2019. godini pasti na 15,2 milijuna, što bi bilo 13 posto manje u odnosu na prošlogodišnji vrhunac. Ostali analitičari u SAD-u također predviđaju usporavanje prodaje vozila u sljedeće dvije do tri godine.

(Hina)