Startup CircuitMess iz Karlovca i njegov 18-godišnji osnivač Albert Gajšak s inovativnom igraćom konzolom MAKERbuino za stjecanje osnovnih znanja iz STEM-a pobjednici su najvećega regionalnog natjecanja tehnoloških ideja “Idea Knockout 2017”, na temelju čega će tu inovaciju predstaviti na sajmu CES u Las Vegasu početkom 2018.

Regionalno natjecanje “Idea Knockout” u organizaciji specijaliziranog magazina “Bug” održalo se u Zagrebu ove godine četvrti put, a okupilo je 20 natjecateljskih timova iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, čime je postalo i najveći startup događaj u regiji.

Pobjednička ideja, kako ističu organizatori, osvojila je žiri svojom neobičnom i edukativnom formom jer se igraća konzola MAKERbuino isporučuje u dijelovima koje je potrebno sastaviti uz internetske upute.

“Takav proces kod korisnika razvija strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji, a tek nakon sastavljanja moguće se MAKERbuinom i igrati. Do sada je prodano više od 2500 primjeraka tog uređaja, a konzola je nedavnom kampanjom na Kickstarteru prikupila sto tisuća američkih dolara, nadmašivši deseterostruko unaprijed zacrtani cilj”, ističe u ime organizatora natjecanja “Idea Knockout” Dragan Petric.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com