Dok se poduzetnici žale na dugu proceduru obrade, u Hamag-Bicrou iznose i drugu stranu situacije – da znatan broj poduzetnika nije dostavio kompletnu dokumentaciju

Hamag-Bicro bio je prva institucija koja je u izvanrednim okolnostima ponudila prigodnu kreditnu liniju Covid-19, ali mnogi poduzetnici i dalje se žale na sporu realizaciju. Prema brojkama koje iznose u ovoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, za taj kredit pristiglo je 3957 zahtjeva, do danas su svi obrađeni, a odobreno ih je 2691, i to u iznosu od 1,29 milijarde kuna. Iz toga proizlazi da od onih koji su ga tražili, kredit Covid-19 do danas nije dobilo njih više od trećine. Kada je riječ o ESIF mikro zajmu za obrtna sredstva, zaprimljen je 1171 zahtjev, do kraja ovog tjedna bit će svi obrađeni, a odobreno ih je 556, u iznosu od oko 84,1 milijun kuna.

Dok se poduzetnici žale na dugu proceduru obrade, u Hamag-Bicrou iznose i drugu stranu situacije – da znatan broj poduzetnika nije dostavio kompletnu dokumentaciju. Na to su reagirali “unutarnjom reorganizacijom rada” i svi su poduzetnici dobili priliku da upotpune dokumentaciju.

Daljnja brzina obrade takvih zahtjeva ovisila je i o brzini dostave tražene dokumentacije, objašnjavaju. 

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay