Za obiteljski smještaj, koji čini najveći, 60 postotni udjel u ukupnim turističkim krevetima, smatra da će u situaciji usporene potražnje imati najveći pad i to iz više razloga, od još povećane ponude tog smještaja, do njegove oslonjenosti na tek nekoliko kanala prodaje i nespremnosti za situacije smanjene potražnje.

“Evidentno je da je vrijeme turističke hiper potražnje iza nas i da moramo uložiti puno napora i truda za ostvariti lanjske rezultate. Za putničke agencije posla će u očekivanim gabaritima biti i dalje, a s obzirom da većina turista u Hrvatsku tijekom godine, a pogotovo ljeti dolazi individualno, agencije će i s njima, kao i do sada, imati posla te tu ne očekujem značajnije promjene, jer turisti i dalje preferiraju sigurnost i kvalitetnu uslugu što im agencije jamče”, ocjenjuje Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, član Turističkog vijeća HTZ-a i predsjednik uprave turističke kompanije Uniline.

Žgomba pak poručuje da s prodajnim cijenama valja postupati pažljivo i odgovorno, jer “svaki ishitreni korak može uroditi neželjenim posljedicama na duže razdoblje”, dok Fain ističe da su “na žalost neke pojedine kolege dizale cijene bez razloga, tj. bez dodatnog podizanja kvalitete usluge i to vjerojatno sada dolazi na naplatu”, ali i da u politiku cijena ne želi ulaziti jer svaki poslovni subjekt sam odgovara za svoje cijene i razinu usluge koju pruža.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay