“Uvijek nekako završimo na tom PDV-u”

“Nije sad samo pitanje udovoljavanja i neudovoljavanja želja. Mislim, ovo je tema, uvijek nekako završimo na tom PDV-u. Cijelo vrijeme apostrofiram i za sektor ugostiteljstva, kao i sve druge djelatnosti, ova vlada je u proteklom, pa i ovom mandatu, unatoč pandemiji provodila nekoliko krugova poreznog rasterećenja kako bi stimulirala aktivnosti, zapošljavanje, dizanje plaća… Naravno, na tragu svega toga radimo i dalje, a ugostitelji uvijek dođu s tim prijedlogom da je jedina isključiva varijabla PDV-a. Jedan od sugovornika u prilogu je bio suvlasnik restorana. Odmah da demistificiramo stvari. Dakle, kompletni smještaj u turizmu, kompletna prehrana i usluživanje je već na sniženoj stopi. Mi ovdje govorimo samo o barovima”, rekao je Marić.

O PDV-u se puno pričalo i u prošlom mandatu ove vlade, bilo je obećano da će se smanjiti opća stopa PDV-a. Na kraju nije došlo do toga. Je li to uopće više tema? Evo što je Marić kazao.

“To trenutno nije u programu vlade. Podsjetit ću, bilo je snižavanje stope poreza na dohodak, poglavito za mlade, znate da je to sve stupilo na snagu i da je to već konzumirano. Mladi tome mogu posvjedočiti, rekao bih i da su ugodno iznenađeni bili s povratima poreza. Ono što slijedi, kad se stvore uvjeti za to, u programu vlade je zapisano i da snižavanje PDV-a ide općenito na svu hranu, ali vidjet ćemo kada i na koji način ćemo to provesti.”

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay