Poduzetnici iz Zagreba, Poreča i Rijeke ostvarili su najveću konsolidiranu neto dobit prošle godine i vodeći su na ljestvici 10 gradova s najvećom zaradom, pokazuje analiza koju je objavila Financijska agencija (Fina).

Među top deset gradova prema kriteriju neto dobiti nalaze se još Sveta Nedelja, Dubrovnik, Velika Gorica, Vukovar, Zadar, Varaždin i Rovinj.

Iz Fine napominju kako su u usporedbi s rang listom iz 2018. s popisa ispali Split, Karlovac i Našice, a novi na rang listi su Sveta Nedelja, Zadar i Varaždin.

Konsolidirana neto dobit poduzetnika u top 10 gradova lani je iznosila 23,5 milijardi kuna, dok je konsolidirana neto dobit svih poduzetnika u Hrvatskoj bila 31,3 milijarde kuna.

Dobrim rezultatima poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, prema podacima Fine, najviše su doprinijeli HEP, Pliva i Hrvatski Telekom (HT), u Poreču Valamar Riviera, a u Rijeci Plodine.

Na rezultate u Svetoj Nedjelji najviše su doprinijeli Maba-Com u stečaju, u Dubrovniku Jadranski luksuzni hoteli, u Velikoj Gorici Lidl Hrvatska, u Vukovaru Prvo plinarsko društvo, u Zadru Tankerska plovidba, u Varaždinu Gumiimpex-GRP i u Rovinju Maistra.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay