Najpopularnija hrvatska mobilna aplikacija Photomath, koja fotografiranjem rješava matematičke zadatke, pred sam početak školske godine 2020./2021. nalazi se nadomak 200 milijuna korisnika. To je dvostruko više nego prije dvije godine i barem 20 puta više nego 2014., kad je prvi put predstavljena.

Apple je u ponedjeljak Photomath postavio za aplikaciju dana, App of the Day, u američkom AppStoreu. Iako u hrvatskom startupu ne znaju koliko im je to dalo dodatnog vjetra u leđa, jer kažu da kontinuirano rastu, a Apple ne dijeli podatke o uspješnosti ovakvih kampanja, sigurni su da su time dobili na vidljivosti na svom, pojedinačno najvećem tržištu.

Damir Sabol, osnivač i direktor Photomatha, čija je aplikacija dostupna globalno i na Appleovoj i na Googleovoj trgovini aplikacijama, kaže da su dosad zabilježili ukupno oko 195 milijuna preuzimanja.

“Vrlo brzo doći ćemo i do 200 milijuna preuzimanja na AppStoreu i Google Playu, a našu aplikaciju svaki mjesec aktivno koristi 28 milijuna korisnika”, kaže Sabol.

Po dosadašnjem tempu priljeva novih korisnika to bi se moglo dogoditi već u listopadu, a najkasnije do kraja ove godine.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay