iskustva su različita te dijelu zaposlenika takav rad od kuće ne odgovara jer nemaju ozbiljne radne uvjete ili su navikli surađivati s kolegama, no i oni će se morati priviknuti na promjene. A kakve bi te promjene mogle biti, u razgovoru za CNBC objasnio je prvi čovjek Amazonova odjela cloud computinga Andy Jassy.

I on smatra kako radni prostori i navike zaposlenika više neće biti iste te da budućnost donosi, kako je rekao – “vruće urede” u kojima će zaposlenici trebati rezervirati svoje radne stolove unaprijed.

To bi bio nekakav hibridni model rada u kojem bi zaposlenici koji mogu i žele dio radnog vremena radili od kuće, no kada bi radili na nekim projektima za koje je potrebna veća suradnja s kolegama ili ako bude potrebe za ozbiljnijim sastancima, onda će rezervirati prostor u uredu i dio vremena raditi iz uredskih zgrada.

Paralelno s tim, mijenjat će se i uredske zgrade u kojima više neće biti toliko pojedinačnih ureda, već će u njima, smatra Jassy, glavni fokus upravo biti na zajedničkim prostorijama u kojima se može surađivati na projektima te na sastancima.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay