Udruga Franak objavila je kako je donesena još jedna pravomoćna presuda, ali ovoga puta ne odnosi se na potrošače, već na poslovni subjekt.

– Odvjetnik Nenad Marković iz Sesveta tužio je Addiko banku zbog nepoštene ugovorne odredbe o promjeni kamatne stope u poslovnom kreditu, dobio je pravomoćno sudski spor, i na temelju tužbenog zahtjeva Addiko je platio ukupno 135.000 kuna preplaćenih i zateznih kamata, u kreditu od cca. milijun kuna podignutom na 7 godina otplate. Osim toga, Addiko je platio još i oko 14.000 kuna sudskih troškova – navedeno je u objavi za javnost.

Također navode kako je presudu donijelo sudačko vijeće Županijskog suda u Bjelovaru, u sastavu Davorka Hudoletnjak, predsjednica vijeća, Sonja Celovec Trivanović, sutkinja izvjestiteljice, te Smiljka Premužić, članica vijeća. Odvjetnika Markovića zastupala je njegova kolegica Daliborka Planinčević iz Sesveta.

– Tužba je podnesena zbog nepoštenih kamata iz CHF kredita, ali budući da se ne radi o potrošačkom, nego o poslovnom kreditu, tužitelj nije tražio utvrđenje ništetnosti valutne klauzule CHF, jer se na njega ne odnosi kolektivna presuda u slučaju franak – kažu u udruzi Franak.

Nadalje ističu kako je sudačko vijeće u Bjelovaru potvrdilo pravomoćnost presude sutkinje Snježane Karlušić s OGS-a u Zagrebu, a utvrđeno je da je ništetna ugovorna odredba iz članka 6. ugovora o kreditu kojom je ugovoreno da će se kamatna stopa mijenjati odlukom banke.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay