Na Booking.comu se za prošli vikend moglo naći podosta apartmana na Makarskoj rivijeri po cijeni do 35 eura na noć za dvije osobe, točnije, takvih je kapaciteta 60-ak, a na Airbnb-u, platformi s manjim provizijama, pa automatski i nižim cijenama, takvih je apartmana dva puta više, dakle 120.

Gotovo 80 njih nudi se po cijeni do 30 eura za dvije osobe, što su najniže cijene u posljednjih 20 godina “cimerfraja”. Valja napomenuti da su kratki boravci, do tri dana, uvijek bili do 30 posto skuplji, što sada nije slučaj, a drugo, na spomenute cijene idu i provizije pa su neto cijene još i niže.

Unatoč tomu, sezona jenjava, a iako bi se reklo kako je sve već “finito”, iz Turističke nas zajednice demantiraju s podacima koji kažu da turista i dalje ima. Na dan 10. rujna u Makarskoj je boravilo gotovo 2500 turista, što je 31,7 posto u odnosu na prošlu godinu.

Najveći danak koroni i crvenim listama platio je hotelski smještaj, gdje se bilježi svega 22 posto lanjskog prometa, a u obiteljskom je smještaju situacija nešto bolja s popunjenošću od 35 posto. U kampovima se odmara 31 posto gostiju od prošle godine.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay