Zbog brojnih tehničkih problema i pogreški pri planiranju novi je aerodrom u Njemačkoj postao istoznačnica za nekompetentnost.

Da paradoks bude još veći, aerodrom Brandenburg (BER) započeo je s radom usred najveće krize zrakoplovnog prijevoza od kraja II. svjetskog rata, s obzirom da su zbog pandemije koronavirusa letovi praktički zamrli.

“Ovo je tragedija”, kaže za Financial Times Katy Krüger, direktorica upravljanja terminalom zračne luke. “Toliko dugo smo čekali na otvaranje, a sada ovaj ludi pad u branši. To zaista boli”, dodala je Krüger.

U narednih 10 godina trebao bi otplatiti 3,5 milijarde eura kredita podignutih za dovršetak radova. Dodatnih 300 milijuna eura za ovogodišnje preživljavanje doći će većinom od dva glavna suvlasnika BER-a, savezne vlade te lokalnih vlasti Berlina i Brandenburga. Oni bi trebali ubrizgati 260 milijuna eura. Oko 50 milijuna eura uštedilo bi se internim mjerama rezanja troškova.

Dioničarima će to biti još jedna gorka pilula koju će morati progutati. Naime, porezni obveznici već su platili trećinu cijene gradnje. Engelbert Lütke Daldrup kaže kako su njemački inženjeri posramljeni činjenicom što se sve događalo tijekom gradnje BER-a.

Kamen temeljac postavljen je još prije 14 godina, a najavljeno otvaranje 2012. otkazano je nakon što je ustanovljeno da protupožarni sustav ne funkcionira.

U narednim godinama uslijedio je još niz tehničkih problema, nekompetentnog planiranja i učestalih smjena vodećih ljudi projekta. Datum službenog otvaranja pomican je čak šest puta. Sama činjenica da je aerodrom sada napokon dovršen za mnoge u Njemačkoj ravno je pravom malom čudu.

Inače, gradnja BER-a samo je jedan u nizu skandala koji su posljednjih godina pogodili njemačku građevinsku branšu. Primjerice, dovršetak gradnje hamburške koncertne dvorane kasnio je sedam godina, a cijena je uvećana tri puta.

Veliko renoviranje željezničkog kolodvora u Stuttgartu također je znatno kasnilo. Valja podsjetiti i da je prvi vlak na novoj trasi pruge visoke brzine između Berlina i Münchena kasnio čak dva sata.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay