Čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc., američki poduzetnik Brad Keywell koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine, a Hrvatsku i njezino poduzetništvo u završnici u subotu u Monte Carlu predstavljala je svjetski priznata IT tvrtka Infobip.

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest tvrtki, od kojih je jedna i tvrtka Groupon, godine 2014. je osnovao Uptake Technologies Inc. Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas surađuju sa desecima industrijskih tvrtki kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego se pojavi.

Predviđanjem potencijalnih kriznih točaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvaraju poslovnu vrijednost. Od svog osnutka, Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži start-up procijenjene vrijednosti od 2 milijarde dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: Pixabay