Grad Šibenik bogatiji je u svome gospodarskom dijelu za novi IT inkubator Trokut koji je jučer otvoren i koji predstavlja priliku za razvoj tehnoloških rješenja za Hrvatsku i svijet. Paralelno s otvorenjem Trokuta raspisan je i Javni poziv za prijem prvih stanara tijekom kojeg će poduzetnici ostvariti i značajne popuste za prvu godinu poslovanja.

Otvoren šibenski IT inkubator Trokut

Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.722.245,10 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije, kroz operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Osim prostora i opreme, Trokut će stanarima pružati i mogućnost kontinuirane edukacije i umrežavanja kroz zajedničke projekte, konferencije i programe koji će biti realizirani s partnerima kao što su Microsoft Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla, Algebra, IN 2 Grupa, Lemax i Veleučlište u Šibeniku.

Trokut Šibenik je centar za nove tehnologije i dom poduzetnika nove generacije. Prostire se na dvije etaže ukupne površine preko dvije tisuće kvadrata. Namijenjen je start-up tvrtkama, poduzetnicima s područja IT industrije i freelancerima koji žele raditi i zajednički razvijati svoje projekte.

Idealan je i kao privremeni dom tehno nomadima koji žele spojiti rad u poticajnom okruženju s ugodnim i opuštenim životom Šibenika. U sklopu centra nalazi se co-working prostor otvorenog tipa, odvojeni uredi, dvorane za sastanke, konferencijske dvorane, učionice, kuhinje, blagovaonice, kupaonice te prostori za zabavu i opuštanje.  Stanari će, između ostalog, moći koristiti računala specijalizirana za razvoj kompjuterskih igara, 3D skener, 3D printer, kamere, dronove, virtualne naočale.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay