“Ova će godina zasigurno biti najstrašnija malotrgovce u slavnoj luksuznoj šoping destinaciji. To je savršena oluja”, rekla je Katie Thomas, pomoćnica direktora za Bond Street i Mayfair u tvrtki New West End, organizaciji koja zastupa 600 trgovaca, ugostitelja, hotelijera u tom dijelu grada.

Trgovine luksuznih brendova, od Cartiera do Chanela, upalile su božićne lampice ranije nego inače kako bi spremno dočekale blagdansku sezonu i ponovno otvorile vrata kupcima 3. prosinca kada se ukidaju zabrane rada.

U Francuskoj je još na snazi drugi potpuni lockdown zbog kojeg su trgovine čiji rad nije nužan zatvorene do kraja ovoga mjeseca. “Ako 1. prosinca ne otvorimo ponovno trgovine, bit će izuzetno teško”, upozorio je Edouard Lefebvre, izvršni direktor Comite Champs-Elysees, koji predstavlja 100-tinjak trgovina u tom području.

No, malo je trgovaca pogođeno pandemijom kao što su vlasnici trgovina u Hong Kongu. Šetnja glavnom ulicom u Causeway Bayu, četvrti s najskupljim najmom nekretnina u svijetu, pokazuje posljedice pada prometa gotovo 20 mjeseci zaredom zbog prosvjeda i mjera ograničenja radi suzbijanja pandemije. Izlozi trgovina luksuznih brendova kao što su Tissot, Prada i Victoria Secret samo su neki od zatvorenih.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay