PayPal planira predstaviti novu uslugu na odabranim međunarodnim tržištima te proširiti mogućnosti vezane uz kriptovalute na svojoj paltformi za mobilna plaćanja Venmo u prvoj polovici 2021.

Vlasnici američkih PayPal računa uskoro će moći kupovati, držati ili prodavati kriptovalute iz PayPalovog digitalnog novčanika, te plaćati kriptovalutama prilikom kupnje u PayPalovoj globalnoj trgovačkoj mreži. PayPal će pretvoriti kriptovalutu u čvrstu valutu i podmirit će transakciju u čvrstoj valuti bez dodanih naknada za potrošače i trgovce.

Potrošači će za kupnju i prodaju kriptovaluta plaćati naknade u skladu s PayPalovim cjenikom.

PayPal planira predstaviti novu uslugu na odabranim međunarodnim tržištima te proširiti mogućnosti vezane uz kriptovalute na svojoj platformi za mobilna plaćanja Venmo u prvoj polovici 2021.

Nova usluga – omogućena zahvaljujući uvjetnoj licenciji za kriptovalute koju je PayPalu odobrio Odjel za financije savezne države New York – pokreće se u partnerstvu s Paxosom, koji će omogućiti pozadinsko trgovanje i skrbništvo.

Kapitalizacija interesa središnjih banaka za digitalne valute

PayPal se može postaviti tako da kapitalizira interes središnjih banaka za kriptovalute. Naime, nekoliko velikih središnjih banaka izrazilo je namjere o izdavanju čvrstih digitalnih valuta, koje su na slične postojećim kriptovalutama. Središnje banke Velike Britanije, Japana i još nekih država udružile su se s Bankom za međunarodna poravnanja (BIS) kako bi procijenile mogućnosti primjene digitalnih valuta iza kojih stoje središnje banke. Prema istraživanju BIS-a svaka deseta središnja banka očekuje da će uvesti vlastitu digitalnu valutu u sljedeće tri godine.

Uvođenje usluga vezanih uz kriptovalute moglo bi omogućiti PayPalu da se pripremi za digitalnu monetarnu budućnost i da se pozicionira kao vodeći igrač na tržištu.

Cijeli članak možete pročitati na: tockanai.hr

Foto: Pixabay