Sustav za digitalna plaćanja PayPal najavio je lansiranje usluge kojom će njihovi korisnici moći kupovati i prodavati kriptovalute, a od sljedeće godine njima i plaćati na podržanim prodajnim mjestima

Američki PayPal, poznat prije svega kao sustav za plaćanje an web stranicama poput eBaya, najavio je jučer uvođenje nove usluge kojom će olakšati kupovinu i prodaju kriptovaluta. Njihova platforma će, naime, početi kao podržane valute uključivati bitcoin, ethereun, bitcoin cash i litecoin. Ove kriptovalute će korisnici moći kupovati, držati i prodavati unutar PayPalovog digitalnog novčanika i unutar njihove mobilne aplikacije.

Usluga će biti aktivirana u narednim tjednima, ali samo za korisnike iz SAD-a, dok bi međunarodno širenje njezine dostupnosti trebalo početi u prvoj polovici sljedeće godine. Za 2021. godinu najavljena i je dodatna mogućnost – svih više od 26 milijuna trgovaca u svijetu koji primaju PayPal kao način plaćanja trebalo bi već početkom sljedeće godine imati koristi od podrške za kriptovalute.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay