Premijer Andrej Plenković u srijedu se sastao s Matom Rimcem, osnivačem i direktorom tvrtke Rimac Automobili, a razgovarali su o potencijalima industrije električnih automobila u Hrvatskoj, priopćeno je iz Vlade.

Investicije koje tvrtka Rimac Automobili planira imaju širi kontekst razvoja lokalne i nacionalne prometne, ali i obrazovne te razvojno-istraživačke infrastrukture, navodi se u priopćenju sa sastanka na kojemu su bili i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Mate Rimac predstavio je planiranu izgradnju kampusa koji će sadržavati sjedište tvrtke, moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametnu tvornicu visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatnih popratnih sadržaja. Ulaganje u projekt kampus omogućit će realizaciju sve većeg broja projekata kojima se tvrtka bavi te serijsku proizvodnju, a planira se otvaranje ukupno 2300 radnih mjesta za visokoobrazovane stručnjake, navodi se u priopćenju.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay