Paški poduzetnik Eduard Maržić predstavio je u Zagrebu svoj novi turistički projekt “Zlatna obala Hrvatske” kojeg planira realizirati na tom otoku, s uključenim stambenim jedinicama, nautičkim vezovima i drugom ponudom, a ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na milijardu eura.

Sam projekt opisuje se kao “turistički održiv, s novim životnim konceptom za grad od 10 tisuća stanovnika, sa 2.000 do 2.500 rezidencijalnih stambenih jedinica i više od 1.000 vezova po uspješnom modelu francuskog Port Grimauda” (započetog 1966. po izvornoj zamisli znamenitog francuskog arhitekte Francoisa Spoerrya).

Lokacija projekta je na potezu od grada Paga do uvale Dinjiška, a predviđeno je i da bi se prijevoz na toj lokaciji obavljao isključivo električnim automobilima.

“Ukupna vrijednost investicije se procjenjuje na oko milijardu eura, a ostvarivala bi se u pet sukcesivnih faza, te bismo u konačnici zaposlili oko 1500 ljudi. Projekt ima i konkretnu demografsku komponentu, jer predlažemo da se polovica od naplaćenog prolaza kanalom od grada Paga do uvale Dinjiška namijeni poboljšanju života paških umirovljenika, a drugi dio stipendiranju mladih kako bi se vratili na Pag te znanjem i energijom očuvali njegovu opstojnost, vitalnost i daljnji razvoj”, poručuje Maržić.

Cijeli članak možete pročitati na: novo.hr

Image by reini74 from Pixabay