Konzultantska tvrtka Horwath HTL i tvrtka specijalizirana za turistička istraživanja i data science Thinktourism, predstavili su u utorak sustav upravljanja turističkom reputacijom odnosno alat za sveobuhvatnu analizu imidža turističke destinacije “eDEST”.

Sustav omogućuje identifikaciju i vrednovanje najvažnijih dimenzija koje utječu na imidž određene destinacije – npr. prirodu, kulturu, smještaj, gastronomiju, održivost, atmosferu u destinaciji i sl., zajedno s njihovom afektivnom vrijednošću, uključujući pozitivne osjećaje i negativne utiske koje turisti doživljavaju prilikom boravka u destinaciji.

“Brojna mišljenja, stavovi i osjećaji turista svakodnevno se generiraju u online prostoru na društvenim mrežama (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube), specijaliziranim stranicama za recenzije, forumima, blogovima i drugim online izvorima. Ključan izazov u tom kontekstu je mogućnost praćenja i evaluacije sadržaja na mnoštvu platformi i na više jezika, te njihovo korištenje u svrhu bržeg, jednostavnijeg i kvalitetnijeg upravljanja razvojem i promocijom destinacija”, kaže se u priopćenju.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay