Samobor će krajem srpnja na tjedan dana postati svjetski grad Spačeka jer će ugostiti 23. svjetski susret ljubitelja tih popularnih Citroenovih ‘oldtimer’ vozila, koji će okupiti oko 3.000 tih vozila i oko 12.000 sudionika iz 36 zemalja svijeta, što je i velika promocija za Hrvatsku, istaknuli su organizatori u utorak na konferenciji za medije.

Svjetski susret Spačeka održava se od 1975. svake dvije godine, a Hrvatska odnosno Samobor domaćinstvo su za ovu godinu dobili u konkurenciji s Talijanima, za što su najviše zaslužni vodstvo Hrvatskog 2CV Citroen kluba čije je sjedište u Samoboru i koji 20 godina okuplja vozače tog automobila.

“U svijetu postoji velika zajednica ljubitelja i fanova Spačeka, koji se vole sretati na različitim krajevima svijeta. Tako će biti i kod nas u Samoboru od 30. srpnja do 4. kolovoza, uz sadržajan i zabavan program za sve sudionike i goste. Ujedno ćemo time obilježiti i 100 godina Citroena te u muzeju izložiti njihova i stara i neka od novih vozila”, najavili su predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog 2CV Citroen kluba Goran Skrbin i Darko Zornjak.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay