Mislim da Slovenci u ovom trenutku Istri rade veliku štetu! Pokazali su to na Crvenom vrhu kod Umaga, pa u Dugoj uvali, Barbarigi… Pozivam hrvatske građane da posjete Barbarigu i da vide koliko su stranci spremni uništiti naš teritorij, ljut je gradonačelnik.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga kazao je za Glas Istre kako je odlučio stati na kraj bespravnoj gradnji i investitorima koji ne poštuju prostorne planove i bez problema se usuđuju graditi bez dozvola.

Glavnom državnom inspektoru poslali su, kaže,  jako puno slika o bespravnoj gradnji, no rekacije nema, a problemi se gomilaju.– Zabrinut sam jer se počelo puno pričati o drugom valu legalizacije. Vjerojatno se baš zato upravo događaju nevjerojatne situacije u kojima se na poljoprivrednom zemljištu sada stavljaju šatori, tende i veliki suncobrani, kako bi se dobila sjena i stvorio privid već izgrađenog objekta. Mi to, inače, snimamo dronom i ne možemo shvatiti kako je to što se zbiva moguće. Vlasnici poljoprivrednog zemljišta to rade svjesno, namjerno, zbog orto-foto snimanja.

Bespravni graditelji su, kaže, većinom stranci

– Posebno me boli što su to Slovenci, Talijani i Austrijanci. Najagresivniji su, bahati i ne poštuju naš prostor. 

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay