Donesena je prva pravomoćna presuda u slučaju franak kojom je u Varaždinu presuđena ništetnost dvaju ugovora o kredita u švicarcima.

Pobjednički dvojac susreo se u Šibeniku. Slave pobjedu nad bankom koja će gospodinu Ivi Soli, Dubrovčaninu sa zagrebačkom adresom morati isplatiti gotovo 200.000 kuna.

Njegova agonija s bankom počela je 2006. kada je za kupnju obiteljskog stana digao kredit u švicarskim francima u protuvrijednosti od 240.000 eura. Švicarac je išao gore, a Ivo i njegova obitelj su tonuli.

“Još 2011. sam napravio reprogram jer je banka napravila ovrhu, ponudili su mi reprogram i to je bilo još gore. Rata je išla sa šest i pol tisuća kuna na nekih 15.000 kuna”, kazao je Sole.

Prije dvije godine gospodin Ivo i njegov odvjetnik Srđan Kalebota rekli su “dosta” i odlučili tužiti banku. 

Odvjetnik Kalebota kaže da je sličnih slučajeva na sudovima oko 30.000.

“To su u principu teške situacije jer su ljudi prošli kroz deset godina nemogućih situacija, ovrhe su na njihovim nekretninama i upravo je to značaj ove presude jer će se moći na nju pozivati”, rekao je Kalebota.

“U konačnici ću sada još jednu tužbu idući tjedan odraditi što će mi u konačnici donijeti cirka dva milijuna kuna”, potvrdio je Sole. 

Nije lako, ali je uspio pa svima u sličnoj situaciji savjetuje da se upuste u pravnu bitku s bankama jer, kako kaže, pravda je dostižna.

Cijeli članak možete pročitati na: rtl.hr

Foto: Pixabay