Kriptovalute su sljedeći korak u financijskoj evoluciji. Pionir decentralizirane digitalne valute baziran na sistemu koji funkcionira bez centralne banke i ijednog administratora, BTC je osvježenje u svijetu financijskog trgovanja i raspolaganja resursima. Online trgovina valutama se popravila, no hoće li zamijeniti tradicionalno investiranje?

Bitcoin ili ulaganje u zlato

Ljudi vole zlato. Sigurna je investicija. To je jedan od razloga zašto je velik broj investicija baš u taj plemeniti metal. Ali rane godine ‘Zlatne groznice’ su odavno završile; trgovci zlatom i polugama ne bi trebali tretirati zlato kao shemu zarade preko noći. Zlato je smislena dugoročna investicija.

Bitcoin ima ograničenu zalihu, ali jednu bitnu razliku kada se usporedi s drugim investicijama. Po prvi put imamo nešto što nije ni na koji način kontrolirano od neke osobe, vlade ili banke.

Bitcoin još ne može u potpunosti zamijeniti zlato kao investicijsku imovinu jer se sustav još mora prilagoditi razmjerima na već zastupljenim tržištima gdje može ostvariti u potpunosti univerzalni status kako bi se mogao koristiti kao legitimna valuta.

Serija webinara Tajne Trgovanja je tu da početnicima približi svijet trgovanja i financijskih tržišta, ali i da iskusne tradere učini još uspješnijima. Ovi webinari su besplatni za sve, tako da ako želite postati bolji i uspješniji trader, registrirajte se i osigurajte svoje mjesto na sljedećem predavanju!

Za online edukaciju se možete BESPLATNO prijaviti klikom OVDJE!

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay