U Hrvatskoj se vidi napredak u digitaliziranosti ali je on spor, a tako je i među kompanijama od kojih tek 18 posto ima strategiju digitalne transformacije, što se u prvom valu koronakrize pokazalo jednim od većih nedostataka za poslovanje, ističu iz konzultantske tvrtke Apsolon nakon provedenog istraživanja Hrvatski digitalni indeks (HDI).

Cilj tog istraživanja bio je za 300 poduzeća iz različitih djelatnosti i geografskih regija utvrditi stanje digitalne spremnosti hrvatskog gospodarstva te koliko je na te procese utjecala koronakriza, navodi se u priopćenju iz te kuće objavljenom u utorak.

U istraživanju su uočeni važni pomaci kod čelnih ljudi kompanija o važnosti digitalizacije. Pritom 60 posto poduzeća smatra da će digitalna transformacija imati najveći utjecaj na zaposlenike, a 84 posto da će se uz digitalnu transformaciju promijeniti njihov poslovni model. Velik broj poduzeća, čak 94 posto, digitalnu transformaciju vidi i kao priliku za napredak.

No, samo 18 posto tvrtki kazalo je da ima strategiju digitalne transformacije, što je neznatan pomak u odnosu na prethodnu godinu, kada je u sličnom istraživanju to reklo 15 posto kompanija, kažu iz Apsolona.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay