Demokratska Republika Kongo je itekako bitna u sklopu karte svijeta, jer se upravo tamo nalazi jedan od najvećih rudnika kobalta na svijetu a (nadam se da) svi znamo kako bez kobalta baterije za današnje električne automobile ne bi niti postojale.

Radnici unutar ovog rudnika dobrim dijelom nisu čak ni punoljetni.
40.000 klinaca u dobi od 4 godine na više golim rukama prebiru po kamenju i traže čarobne smeđe trakice kobalta. Bez zaštitnih odijela i bez pomagala za rad, udišući pri tom itekako toksičnu crvenu prašinu. I sve to za 10 centi, odnosno manje od 80 lipa na dan.

Kobalt je karcinogeni materijal zbog kojeg ljudi izloženi tom materijalu na neki duži vremenski period obolijevaju od plućnih i kožnih bolesti, gube vid i umiru.

Naravno da proizvođači automobila nisu jedini koji kobalt koriste u sklopu baterija. Tu je i ogromna industrija koja iz dana u dan na tržište plasira svu silu pametnih telefona, laptopa, tableta i sličnih elektroničkih pomagala. I sve te elektroničke naprave u svojoj srži (tj. u smislu baterija) podrazumijevaju kobalt koji najčešće dolazi iz Demokratske Republike Kongo.

Stoga je nevjerojatno da čak i u 2019. godini nitko od proizvođača baterija i automobila ne pita kako se do kobalta uopće dolazi. Tvrtka Huayou Cobalt, koja je svim silama osporavala rad u katastrofalnim i strašnim uvjetima u rudnicima, u jednom je izlaganju izjavila kako bi “bilo neodgovorno prestati s korištenjem djece kao radnika”.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci je Amnesty International u kombinaciji s medijima često prozivao sve te neljudske uvjete i dječju radnu snagu.

Znanstvenici kažu kako zbog ogromne koncentracije kobalta ptice i ribe ne mogu preživjeti na području gdje se rudnici kobalta u Africi nalaze, te čak i jednostavno konzumiranje povrća uzgojenog na lokalnom tlu može uzrokovati bolest.

UN-ova Međunarodna organizacija rada zbog zdravstvenih je rizika iskapanje kobalta u demokratskom društvu opisala kao “jedan od najgorih oblika dječjeg rada”. Uzorci tla koje su liječnici uzeli iz rudarskog područja pokazuju da je ova regija jedna od deset najzagađenijih na svijetu.

Tesla kao proizvođač automobila na struju i lider na tržištu električnih vozila, uskoro planira proizvoditi preko 500,000 automobila godišnje. I za to će trebati 7,800 tona kobalta. I to je samo Tesla.

Cijeli članak možete pročitati na: automobili.klik.hr

Foto: Pixabay