Prema pisanju norveških medija, Teslu je prošle jeseni tužila i skupina 38 vlasnika motocikala.

Gotovo 80 vlasnika električnih automobila Tesla u Norveškoj tužilo je njihova američkog proizvođača za obmanjujuće oglašavanje, tvrdeći da njihove performanse nisu u skladu s navodima u oglasima, objavio je u četvrtak norveški dnevnik Dagens Naeringsliv (DN).

Vlasnici se žale da je stvarna snaga limuzine Tesla S P85D 469 konjskih snaga a ne 700 kako navodi proizvođač. Traže istu odštetu kakvu je dobila skupina od 133 vlasnika Tesle u Norveškoj, koji su tužili tvrtku i nagodili se s njome u prosincu 2016. godine. Američki je proizvođač tada pristao isplatiti odštetu svih 133 vlasnika automobila, u iznosu od 65.000 kruna (7.260 eura), uz alternativnu mogućnost isporuke nove opreme, podsjeća DN.

“Posrijedi je isti slučaj kakav je prošli puta okončan nagodbom”, rekao je odvjetnik podnositelja tužbe Christoffer Falkeid. “Predmet su snaga automobila i pogreške u marketingu i prodajnom procesu, ali ne želim govoriti o iznosima”, dodao je. Ni u Tesli nisu željeli komentirati slučaj na upit AFP-a.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr