Među 81 otvorenim investicijskim fondom četvrti tjedan zaredom su prevladali fondovi s porastom vrijednosti udjela. Tjedan je uvećanjem vrijednosti zaključilo 57 fondova, a 24 ih bilježi pad. Šesnaest je fondova tjedan zaključilo rastom većim od jedan posto, a nijedan nije pao više od jedan posto.

Nakon što su u tjednu ranije novčani fondovi mijenjali ime, prošlog su tjedna svi svrstani među ostale fondove, dok Hanfa ne odobri promjene u prospektima, nakon čega će se moći deklarirati kao kratkoročni obveznički fondovi.

Na ljestvici deset fondova s najvećim prinosom svih deset mjesta zauzeli su dionički fondovi. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od -0,37 posto do +2,53 posto.

Od 24 dionička fonda rast bilježi 21 fond. KD Nova Europa bilježi uvećanje od 2,53 posto, te je time i dobitnik tjedna. Najveći dio njegova portfelja, oko 47 posto, investira se u Rusiji. Što se sektora tiče, bankarstvo je najzastupljenije s 36 posto, a 29 posto je investirano u sektor nafte i plina. OTP indeksni je porastao za 2,16 posto, a KD Europa za 2,07 posto. InterCapital Global Equity je umanjen za 0,21 posto, a Platinum Global Opportunity za 0,07 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: hrportfolio.hr

Foto: Shutterstock