Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovat će od 6. do 8. lipnja u Ningbou na 4. dijalogu Kine i zemalja srednje i istočne Europe o carini, inspekciji i karanteni, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva poljoprivrede, iz kojeg kao cilj tog posjeta ističu ubrzanje procesa odobravanja uvoznih pošiljaka poljoprivrednih proizvoda, poglavito za meso, ribu i med

‘Dijalogom se promiče suradnja Kina ’17+1′ i unaprjeđenje međunarodne trgovine sa zemljama srednjoistočne i istočne Europe (CEEC). Na Dijalogu će se raspravljati o razvoju carinsko-poslovnog partnerstva, poboljšanju prekogranične trgovine, pojednostavljenju i usklađivanju procedura, a cilj ministrovog posjeta Kini je i ubrzanje procesa odobravanja uvoznih pošiljaka poljoprivrednih proizvoda – poglavito za meso, ribu i med’, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Posjetit će Centar carinske tehnologije te sajam ‘China – CEEC Expo’, na kojem se predstavlja 20-tak izlagača iz Hrvatske (vino, sir, riba, maslinova ulja, prirodna kozmetika, namještaj, i sl.).

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay