Okolnosti su hotelsku industriju inspirirale je na sve jaču i bolju ponudu radnih mjesta u sigurnosti hotelskih soba.

S novim valom pandemije koji je zahvatio većinu zemalja u prvim jesenskim danima ponovno u pitanje dolazi punjenje hotelskih soba, kao i povratak milijuna radnika u ured – za one koji su imali ljetnu pauzu vraća se “home office”, uz sve minuse koje nosi.

Kombinacija okolnosti hotelsku industriju na globalnoj razini inspirirala je na sve jaču i bolju ponudu radnih mjesta u sigurnosti i tišini hotelskih soba, uz sve ostale pogodnosti koje hotel može ponuditi, od tehnologije do gableca i kvalitetne stanke za odmor.

Model se razvija ili samostalno ili u suradnji s coworking kompanijama, a razvijaju ga mnoge globalne hotelske kuće, uključujući Hilton, MGM Resorts, Mandarin Oriental, CitizenM. Na to se nastavlja sve jači trend produženog ostanka u hotelima, koji je zaživio i prije pandemije a sad doživljava procvat.

Unatoč tome što se hrvatsko ili zagrebačko tržište veličinom ne mogu mjeriti s tržištima San Francisca ili Londona, oba trenda polako dolaze i na domaće tržište, doznaje Poslovni dnevnik.

Zagrebački Hilton hoteli ponudu “work place” uveo je već na proljeće, od kraja lockdowna, potvrdila nam je Josipa Jutt Ferlan, direktorica društva Zagreb City Hotels i klaster generalna menadžerica za Hilton u Zagrebu.

“I takozvani ‘long stay’ je postao jako popularan, tu su nam uglavnom poslovnjaci, IT-ovci, konzultanti. Imali smo jednu čitavu obitelj iz SAD-a koja je živjela u Canopyu čak 4 mjeseca.

Na “long stay” ove jeseni se odlučila i Valamar Riviera. U Valamaru su od ove godine dva kamping ljetovališta otvorena čitavu godinu.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay