Stanje u hrvatskom ugostiteljstvu nije dobro, pogotovo na kontinentu gdje ugostitelji doslovce životare pokušavajući zadržati posao i radnike, te bi bilo iznimno važno da im se smanji PDV i prije svega omogući razvoj struke, ocjena je zamjenika predsjednika Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Marijana Martinjaša.

Martinjaš, koji je i sam ugostitelj iz Međimurja, i dugo godina se bavi tim poslom, u razgovoru za Hinu objašnjava i zašto se ugostitelji u zadnje vrijeme slabo čuju jer, kako kaže, “kao da su im sve lađe potonule nakon svih neuspješnih apela ovoj vladi i studija o negativnim utjecajima politike na turizam i ugostiteljstvo”.

Dodaje da “ugostitelje ne bi čudilo i da vladajući još nešto izmisle, jer i sada nam se iz mjeseca u mjesec pojavljuju novi troškovi, primjerice sada banke naplaćuju svaku transakciju i svaki polog koji moraš ostaviti, što je isto nekoliko tisuća kuna”.

Smatra i da se ugostiteljska struka “crpi do iznemoglosti”, čemu ide u prilog i poskupljenje struje, plina, vode i drugih režija, kao i traženja povećanja plaća zaposlenima, koje bi i sam povećao i više nego do sada kada bi bili više rasterećeni od brojnih lokalnih i državnih davanja.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay