U trećem tromjesečju 2020. ethereum je s 1,1 milijun dnevnih transakcija u prosjeku bio najtrgovanija kriptovaluta, navodi AksjeBloggen.com. Ethereumom se trgovalo 3,5 puta češće nego bitcoinom

Ethereum, druga najpopularnija kriptovaluta na svijetu nakon bitcoina, u 2020. bilježi impresivan rast. Od početka godine njegova vrijednost porasla je za nevjerojatnih 230 posto, privlačeći sve veću pažnju investitora u vremenima ekonomske neizvjesnosti izazvane izbijanjem pandemije Covida-19.

U trećem tromjesečju 2020. ethereum je s 1,1 milijun dnevnih transakcija u prosjeku bio najtrgovanija kriptovaluta, navodi AksjeBloggen.com. Ethereumom se trgovalo 3,5 puta češće nego bitcoinom.

Vodeća svjetska kriptovaluta bitcoin u razdoblju od početka srpnja do kraja rujna, prema podacima CoinMetricsa, zabilježio je u prosjeku više od 319 tisuća dnevnih transakcija- Ostale vodeće kriptovalute bilježe manje od desetine broja transakcija ostvarenih ethereumom. Litecoin je na trećem mjestu s 56 tisuća dnevnih transakcija u prosjeku, a slijede dash (25.100), bitcoin cash (17.200) i Monero (12.000).

Cijeli članak možete pročitati na: tockanai.hr

Foto: Pixabay