Američki trgovački lanac Walmart nakon višegodišnjeg testiranja ovoga je tjedna objavio da ipak neće nastaviti sa “zapošljavanjem” robota na poslovima unutar trgovina, jer ih isto ili bolje obavljaju ljudi

Kako je do toga došlo? Promjene okolnosti, kažu iz Walmarta, nagnale su sve veći broj kupaca da se okrenu online narudžbama. Posljedica toga jest da su zaposlenici češće obilazili trgovine i hodali među policama, prikupljajući artikle za internetske narudžbe. Istodobno su mogli obavljati poslove koje su inače obavljali spomenuti roboti, pratili su inventar i stanje zaliha, te otkrili nove logističke izazove. Službeni stav trgovačkog lanca jest da su im ovi roboti pomagali u određenim segmentima, ali ne onoliko koliko je bilo očekivano.

U konačnici se pokazalo da roboti nisu korisni koliko se prije mislilo da će biti, a šef Walmarta za SAD John Furner izjavio je i da je primijećeno kako kupci mnogo bolje reagiraju na trgovce nego na automatizirane robote koji “šeću” trgovinama. Nakon prekida ovog projekta Walmart će nastaviti s automatizacijom – primjerice, imaju robote koji čiste podove trgovina – ali na druge inovativne načine.

Bossa Nova Robotics je nakon otkaza ugovora s Walmartom bio primoran otpustiti oko 50% svojih zaposlenika i okrenuti se novim kupcima i projektima.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay