Zahvaljujući godinama ulaganja, istraživanja i razvoja tehnologije autonomne vožnje, Waymo (dio Googlea) prošle je godine pokrenuo prvi taksi-servis na svijetu s vozilima kojima upravljaju računala. U dijelu tih vozila i dalje se nalaze backup vozači, no na određenom dijelu Phoenixa moguće je naručiti taksi u kojem zaista nema vozača i putnici su u potpunosti prepušteni računalima koja sama donose sve odluke u vožnji.

Vožnja vozilima bez vozača dosad je bila ograničena samo na određeni broj korisnika koji su bili dio Early Acces, no iz kompanije su jučer najavili kako će autonomni taksiji uskoro biti dostupni svim korisnicima programa Waymo One. U takvom jedinstvenom iskustvu vožnje prvo će moći uživati postojeći korisnici programa, dok bi tijekom sljedećih tjedana autonomni taksiji trebali biti dostupni svim osobama koje se prijave u Waymo One. To mogu napraviti preuzimanjem aplikacije u Googleu Play i App Storeu.

Iz Wayma kažu da će, u skladu s vremenom u kojem živimo, dezinficirati automobil nakon vožnje kako bi se smanjio rizik od zaraze virusom SARS-CoV-2.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Pixabay