Na Deloittovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe za 2018. je sedam hrvatskih tvrtki od kojih je najbolje, treće mjesto zauzela softverska tvrtka Q Software, dok je hrvatska tvrtka Include pobjednica u kategoriji “Zvijezde u usponu”, izvijestili su u petak iz Deloittea.

Riječ je o listi koju Deloitte sastavlja temeljem prijava tvrtki iz regije srednje Europe, pri čemu iz zagrebačkog ureda te konzultantske tvrtke ističu da se rast prihoda srednjoeuropskih tehnoloških tvrtki i dalje ubrzava i dosegnula je novi rekord od 1.290 posto.

“To je treća godina za redom u kojoj je zabilježen prosječan rast veći od 1.000 posto, čime je otklonjena svaka sumnja u izvanredne rezultate prethodnih godina, ali i u prvi plan istaknuta održivost trenutnog procvata tehnološkog sektora u srednjoj Europi”, navode iz Deloittea.

Na ljestvicu su uvrštene tvrtke iz deset zemalja, među kojima je osam tvrtki iz Hrvatske, od kojih sedam u kategoriji 50 najbrže rastućih te jedna u kategoriji Zvijezde u usponu.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Shutterstock