U riječkom brodogradilištu 3. maj održana je svečanost primopredaje broda 733-Algoma Interpid. Ovo je prva isporuka broda nakon tri godine i 427 dana blokade računa

Brod 733-Algoma Interpid je samoiskrcavajući brod za rasuti teret, za koji je ugovor potpisan s kanadskom tvrtkom Algoma Central Corporation. Brod je ugovoren za cijenu od 36 milijuna dolara. U listopadu 2018. gradnja je bila otkazana, ali početkom rujna prošle godine 3. maj je potpisao novi ugovor s kupcem o njegovu dovršetku. Nedugo nakon toga Vlada je riječkom brodogradilištu dala državno jamstvo za kredit za dovršetak toga broda, u iznosu od 26 milijuna eura.

Edi Kučan, direktor Brodogradilišta 3. maj iz Rijeke, kazao je prije svečane primopredaje da je ono što je dogovoreno i ostvareno. ‘Vratit ćemo državno jamstvo. Danas vraćamo i kredit kojim smo gradili ovaj brod i dio kredita koji smo imali za pokretanje proizvodnje. Znam da su svi bili skeptični hoćemo li uspjeti izgraditi brod. Angažirali smo i stare kooperante koji su pokazali volju u potpunosti’, kazao je Kučan.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay