Tvrtka A1 Hrvatska 20 godina poslovanja na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu obilježava nastavkom investicija u razvoj digitalnih usluga, te posebice u kvalitetu mreže i infrastrukturu, optiku i 5G tehnologiju, a očekuje i nastavak pozitivnih poslovnih trendova, ističu iz A1 povodom svog ‘rođendana’ 1. srpnja.

A1 Hrvatska, odnosno bivši Vipnet počeo je s komercijalnim radom 1. srpnja 1999. kao prvi privatni mobilni operator u Hrvatskoj, ujedno tada i jedini ‘izazivač’ i konkurent dotadašnjeg jednog operatora. Pokretanje tog posla ostala je i do sada jedna od najuspješnijih greenfield investicija u Hrvatskoj, dok je u međunarodnim krugovima to označeno i jednim od najboljih ulazaka drugog mobilnog operatora na neko tržište.

Promjenom brenda i naziva tvrtke u jesen 2018. u A1 Hrvatska, a u sklopu rebrendinga u matičnoj Telekom Austria Grupi, tvrtka najavljuje i nove investicije od oko 500 milijune eura, posebice vezano za razvoj optičke mreže i 5G, čije su velike brzine krajem lipnja ove godine demonstrirali na živoj mreži na mobilnim uređajima.

A1 Hrvatska završila je 2018. godinu s porastom prihoda od 1,6 posto u odnosu na 2017., te sa 4,6 posto višom operativnom dobiti (EBITDA) ili 114,1 milijun eura. Istodobno su uložili 87,8 milijuna eura ili 3,1 posto više nego u 2017., a ukupno zapošljavaju nešto više od tisuću ljudi.

Cijeli članak možete pročitati na: jatrgovac.com

Foto: Pixabay