SOLIN, 20. svibnja 2017. (Hina) – Solinski AD Plastik dobio je 19,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova za realizaciju projekta razvoja nove tehnologije bojenja interijera, koja bi trebala biti jedan od generatora rasta prodaje u srednjem roku.

Kako je objavljeno iz te kompanije za proizvodnju automobilskih dijelova, u petak je potpisan ugovor o dodjeli 19,63 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju od 2014. do 2020. godine između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HAMAG-a i AD Plastika d.d.

Novac je dodijeljen za projekt “Pilot linija bojanja za industrijska istraživanja, razvoj i inovacije”, ukupne vrijednosti nešto iznad 74 milijuna kuna, a roka provedbe donajviše 48 mjeseci.

Projekt će omogućiti razvoj nove tehnologije bojenja interijera unutar AD Plastik Grupe, koja će biti jedan od generatora rasta prodaje u srednjoročnom razdoblju, navodi se u priopćenju AD Plastika.

(Hina)