ZAGREB, 31. ožujka 2017. (Hina) – Hrvatska udruga radničkih sindikata, glede situacije u Agrokoru, poziva sudionike dogovora i politički vrh na zaštitu radnih mjesta i nacionalnih interesa za očuvanjem poljoprivredno prehrambene industrije i boljim korištenjem prirodnih potencijala.

“U tom smislu, podržavamo donošenje odluka i propisa koji bi pridonijeli ostvarenju nacionalnih prioriteta u nastaloj situaciji”, navodi se u petak u priopćenju tog sindikata, koje je potpisao njegov predsjednik Ozren Matijašević.

U priopćenju se podsjeća na značaj koncerna Agrokor za cjelokupno gospodarstvo, a posebno za sredine u kojima djeluju poljoprivredno-prehrambene komponente koncerna.

“Zato bi bilo iznimno važno prirodne resurse i zemljišta tih kompanija zadržati u domaćem vlasništvu, čime bismo umanjili rizik izloženosti tržišnim špekulantima i nepouzdanim proizvodima iz uvoza”, navodi se u priopćenju.

Ističe se i da će u cijeloj situaciji vezanoj uz Agrokor biti važno da hrvatsko tržište rada ne doživi potrese koji mogu uzrokovati produbljivanje socijalnih problema i pad standarda građana.

“Kratko i jasno, od Vlade očekujemo da na primjeru Agrokora pokaže da je sposobna zaštititi interese radnika i gospodarstva, odnosno, da djeluje u skladu s nacionalnim interesima”, zaključuje se u priopćenju.

(Hina)