Franck je u petak najavio da će iskoristi sve zakonske mogućnosti i sredstva kako bi zaštitio svoja vjerovnička prava u postupku izvanredne uprave u Agrokoru te potvrdio da je predao podnesak Trgovačkom sudu, dok izvanredna uprava Agrokora smatra da nema pravnih osnova za pravne radnje jer je nacrt nagodbe objavljen kao informacija, a ne podnesak sudu.

“Točno je da smo danas predali podnesak Trgovačkome sudu u Zagrebu. Kako smo i upozoravali, Franck će koristiti sve zakonske mogućnosti i sredstva kako bi zaštitio svoja vjerovnička prava”, potvrdili su poslijepodne Hini iz Francka.

Izvanredna uprava Agrokora prošli je petak, 25. svibnja na internet stranicama Agrokora objavila nacrt nagodbe, a izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško jučer je izjavio da su završeni pregovori vjerovnika o nagodbi te kako slijede pravne formalnosti kako bi se ona zaključila i provela. Izjavio je i kako izvanredna uprava i savjetnici sada rade na konačnom tekstu prijedloga nagodbe kako bi ga čim prije mogli dati na suglasnost privremenom vjerovničkom vijeću.

Franck je početkom ovog tjedna, reagirajući na nacrt nagodbe objavljen na internet stranicama Agrokora, objavio da ne može podržati objavljeni nacrt nagodbe te će iskoristiti sve zakonske mogućnosti kako bi zaštitio svoja vjerovnička prava.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: HINA