ZAGREB, 17. ožujka 2017. (Hina) – Iz Agrokora su u petak izvijestili da godišnje hrvatskoj državi plaćaju 3 milijarde kuna poreza, od čega više od polovine ide na PDV te da na dan 17. ožujka nemaju nikakvih dospjelih poreznih obveza.

“Agrokor godišnje hrvatskoj državi plaća 3 milijarde kuna poreza, od čega više od polovine ide na PDV, nakon toga veći dio na doprinose, dok je ostatak porez na dobit. Konstrukcije da je Agrokor dužan 6 milijardi kuna značile bi da 2 godine nije platio porez državi, a istina je da na današnji dan Agrokor nema dospjelih obveza što se tiče poreza prema hrvatskoj državi“, ističu iz tog koncerna.

Time opovrgavaju napise pojedinih medija proteklih dana da imaju porezni dug koji doseže i do 6 milijardi kuna.

Mediji, pak, danas navode da je Agrokor osigurao dio potrebnih sredstava za rješavanje problema s likvidnošću u dogovoru sa Sberbankom, dodatnim kreditom od oko 250 milijuna eura. Također, pozivajući se na neslužbene izvore, pišu da bi ruske banke VTB i Sberbank mogle ući u vlasničku strukturu koncerna i da bi moglo započeti njegovo restrukturiranje.

Iz Sberbanke su na upit Hine je li odobrila Agrokoru novi kredit u petak ponovili: “Sberbank je u izravnoj komunikaciji s Agrokorom, međutim ne možemo detaljnije komentirati odnose s našim klijentom”.

(Hina)