Airbnb podijelio je domaćim iznajmljivačima niz alata koji bi im trebali pomoći da razumijui slijede lokalne porezne propise, uključujući besplatni porezni vodič, piše Poslovni dnevnik.

“Airbnb je domaćinima u Hrvatskoj poslao e-mail u kojem ih podsjećamo na važnost plaćanja poreza. Podijelili smo s domaćinima niz alata koji im pomažu da razumiju i slijede lokalne porezne propise. Poslali smo im i besplatni lokalni porezni vodič, razvijen u suradnji s neovisnim poreznim stručnjacima. Vodič je dostupan za preuzimanje i uključuje relevantne informacije o lokalnim porezima, pojedinosti o tome koliko poreza treba platiti i primjere iz stvarnog života i studije slučaja”, pojasnili su iz Airbnba.

Riječ je o globalnoj kampanji kojom Airbnb pokušava izgraditi bolji imidž kod nacionalnih i lokalnih vlasti koje prozvaju kompaniju da potiče izbjegavanje plaćanja poreza.

Patrick Robinson, direktor za javne politike zadužen za područje Europe, rekao je kako je njihov cilj da svi imaju koristi od rasta prometa putem Airbnba. “Imamo alate koji nam omogućavaju da budemo dobri partneri domaćinima i vladama kada je u pitanju plaćanje poreza.”

Cijeli članak možete pročitati na: tockanai.hr

Foto: Pixabay