Internetska platforma posljednjih godina predmet je intenzivnih kritika zbog ‘skrivenih troškova’ koji se ne pojavljuju u cijeni noćenja

Kako bi uveo što jasniji prikaz finalne cijene usluge, Airbnb će se posebno posvetiti omraženoj naknadi za čišćenje, dijelom i zato što je ona ponekad toliko visoka da goste tjera da rezerviraju smještaj na nekoj drugoj platformi.

Među opcijama o kojima glavni izvršni direktor Airbnba Brian Chesky razmišlja kako bi riješio ovaj problem, davanje je mogućnosti domaćinima da naplaćuju varijabilne naknade za čišćenje.

Izvan kontrole

Airbnb je posljednjih godina bio predmet intenzivnih kritika zbog naknada za čišćenje, koje se ne pojavljuju u cijeni noćenja i često povećavaju ukupnu cijenu tek kad gost rezervira smještaj. Neki domaćini naknade za čišćenje vide kao profitni centar za nadoknadu troškova, ali to ponekad šteti njihovim sposobnostima da privuku rezervacije. Domaćini tako možda sabotiraju vlastite rezervacije naplaćujući pretjerano visoke naknade za čišćenje, što mnoge goste odbija od Airbnba. Situacija je posebno izmakla kontroli u Europi, kazao je nedavno Chesky.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr