Airbnb zapošljava sigurnosni tim koji odgovara na sve zločine počinjene u smještajima koji se iznajmljuju putem njegove web stranice, pokazao je izvještaj Bloomberg Businessweeka. Vodeća svjetska aplikacija za iznajmljivanje, čiji poslovni model počiva na povjerenju između potpunih stranaca, imala je svoje načine za izbjegavanje negativne reputacije, piše Jutarnji list.

Prema citatu Bloomberga, ”tim čisti tek nakon što se dogodi katastrofa”. Neki su izjavili da su se bavili žrtvama od kojih su se neke skrivale ili bježale od napada. U nekim ”misijama” unajmila bi se ekipa čiji je zadatak bio ukloniti krv s tepiha ili prekriti rupe od metaka u zidovima.

Nick Shapiro, bivši zamjenik šefa kabineta u CIA-i i savjetnik Vijeća za nacionalnu sigurnost u Obaminoj administraciji, koji je bio Airbnbov šef kriznog upravljanja od prosinca 2015. do rujna 2019., rekao je da je vodio tim u slučaju silovanja žene u stanu na Manhattanu. Incident se dogodio samo nekoliko tjedana nakon što je preuzeo dužnost u Airbnbu. 29-godišnja Australka bila dio skupine prijatelja koja je imala ključ unajmljenog Airbnbova smještaja u centru New Yorka.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay